Thuiswerk

Toen COVID-19 bedrijven over de hele wereld dwong om hun medewerkers virtueel naar huis te sturen om te werken, beleefde het werk op afstand een groot moment.

Ja, de haast om werknemers toegang te geven tot alle hulpmiddelen die ze nodig hebben om thuis te werken was voor veel werkgevers een beetje, nou ja, plotseling. Maar nadat iedereen zich had gevestigd, werd het voor veel teams op kantoor al snel duidelijk dat werknemers productief en gefocust konden zijn als ze niet op kantoor waren – in veel gevallen zelfs nog meer. Overal begonnen werkgevers te begrijpen dat werken op afstand echt werkt.

Van thuis uit werken in het nieuwe normaal

Van thuis uit werken?

Thuiswerk heeft heel wat voordelen. Soms is het fijn om samen met collega’s te werken in een bedrijf, maar je inkomen verdienen met thuiswerk is voor veel mensen een droom. Van thuis uit werken wil onder zeggen: geen files, zelf je uren kunnen bepalen, meer tijd voor de kinderen en meer vrijheid. Werken van thuis uit is voor veel mensen ideaal.

  • Maar hoe begin je daaraan?
  • Wat zijn de mogelijkheden van thuiswerk?
  • Wil jij gaan voor een (gedeeltelijke) carrièreswitch?

Bij Mindset.Online helpen we je graag verder!


De toekomst

Hoe ziet de toekomst van werk op afstand eruit in een post-pandemische wereld? Zullen bedrijven teruggaan naar “business as usual” en eisen dat iedereen ter plaatse werkt, of is de pandemie het omslagpunt dat werkgevers er uiteindelijk van overtuigt dat flexibel werk de weg is voor de lange termijn?

Of u nu op jacht bent naar een baan op afstand of al virtueel werkt, bekijk deze lijst met de beste voordelen van thuiswerken, samen met enkele van de topbedrijven die voor afgelegen banen aannemen.

Let op: FlexJobs is een abonnementsdienst voor werkzoekenden met flexibele banen op afstand. Met een A+ rating van het Better Business Bureau kunnen we met de maandelijkse abonnementskosten alle banen op onze site volledig doorlichten en verifiëren, zodat klanten een veilige en positieve ervaring hebben met het zoeken naar een baan.

10 Voordelen van Thuiswerken
Zoals we al lang weten, heeft werken op afstand tal van voordelen voor werknemers. We zetten de beste voordelen van thuiswerken op een rijtje, waarvan je misschien al weet dat ze je ogen nog meer openen voor de gevolgen van werk op afstand voor werkgevers, werknemers, de economie en de planeet.

1. 1. Beter evenwicht tussen werk en privéleven
Veel banen op afstand worden ook geleverd met flexibele schema’s, wat betekent dat werknemers hun dag kunnen beginnen en eindigen zoals zij dat willen, zolang hun werk maar compleet is en tot sterke resultaten leidt. Deze controle over uw werkschema kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om het bijwonen van de behoeften van uw persoonlijke leven.

Of het nu gaat om het in evenwicht brengen van schoolroosters, medische afspraken en boodschappen, of het bijwonen van een online fitnessles in de ochtend, of zelfs het thuis zijn voor een aannemer kan allemaal een beetje makkelijker worden gedaan als je vanuit huis werkt.

2. 2. Minder pendelstress
De gemiddelde reistijd voor eenrichtingsverkeer in de VS is 27,1 minuten, dat is bijna een uur per dag, en het is echt een optelsom. Volgens de Auto Insurance Center, forenzen besteden ongeveer 100 uur woon-werkverkeer en 41 uur vastzitten in het verkeer per jaar. Sommige “extreme” pendelaars worden geconfronteerd met veel langere pendeltijden van 90 minuten of meer in elke richting.

Maar het verspillen van tijd aan het woon-werkverkeer is slechts een van de nadelen van het heen en weer gaan van en naar het werk. Meer dan 30 minuten dagelijks eenrichtingsverkeer wordt geassocieerd met een verhoogd niveau van stress en angst, en onderzoek toont aan dat het pendelen van 10 mijl naar het werk elke dag wordt geassocieerd met gezondheidskwesties zoals:

Hoger cholesterolgehalte
Verhoogde bloedsuikerspiegel
Verhoogd risico op depressie
Het dumpen van het woon-werkverkeer helpt je om je mentale en fysieke gezondheid te ondersteunen. Door de tijdsbesparing kunt u zich richten op prioriteiten buiten het werk, zoals het krijgen van extra slaap in de ochtend, meer tijd doorbrengen met het gezin, trainen of een gezond ontbijt eten.

3. 3. Locatie-onafhankelijkheid
Een van de aanzienlijke voordelen van thuiswerken is dat men toegang heeft tot een breder scala aan arbeidskansen die niet beperkt worden door de geografische ligging. Dit kan vooral nuttig zijn voor werkzoekenden die in plattelandsgemeenschappen en kleine steden wonen waar er misschien niet veel beschikbare lokale functies zijn.

Het feit dat er geen vaste werklocatie is, betekent dat pre-pandemische, volledig afgelegen werknemers ook kunnen reizen en leven als digitale nomaden, terwijl ze toch een zinvolle carrière hebben. Op dit moment is dit soort werkregelingen waarschijnlijk moeilijk te realiseren vanwege de reis- en quarantainebeperkingen. Maar het is een duidelijk voordeel als de dingen zich weer beginnen te openen.

Mensen die vaak moeten verhuizen, zoals militaire echtgenoten, kunnen ook profiteren van een baan op afstand die overal kan worden gedaan, zonder dat ze bij elke verhuizing opnieuw moeten beginnen aan de onderkant van een nieuw bedrijf.

Daarnaast is verafgelegen werk een goede manier om hoge huur- en hypotheekgebieden te vermijden, vooral voor functies (zoals techniek) die vroeger in een stad met hoge kosten van levensonderhoud moesten worden vervuld. Met werk op afstand hoef je niet langer in de buurt van een grootstedelijk gebied te wonen om een carrière te hebben waar je van houdt.

4. 4. Verbeterde inclusiviteit
Door mensen met verschillende sociaaleconomische, geografische en culturele achtergronden en met verschillende perspectieven aan te nemen, stelt het werk op afstand bedrijven in staat om diversiteit en inclusie te omarmen, wat een uitdaging kan zijn om te bereiken wanneer het werven beperkt is tot een bepaalde specifieke locatie die niet iedereen zich wil of kan veroorloven om in de buurt te wonen.

En door werknemers in te huren die vanuit huis kunnen werken in de gemeenschappen waar ze zich het meest comfortabel en ondersteund voelen, waar dat ook mag zijn, kiezen bedrijven ervoor om diversiteit, gemeenschap en familie te ondersteunen.

Van thuis uit werken
Ontdek ons THUISWERK model waarmee jij van thuis uit of waar dan ook ter wereld een extra inkomen / bijverdienste & zelfs een fulltime inkomen kan bekomen. Check de Mindset website

5. 5. Geldbesparing
Mensen die van thuis uit werken kunnen tussen de 2.000 en 6.500 dollar per jaar besparen. Gas, auto-onderhoud, transport, parkeerkosten, een professionele garderobe, uitgekochte lunches en meer kunnen allemaal worden verminderd of geëlimineerd van uw uitgaven. Deze besparingen tellen op en steken meer geld in uw zak.

En de besparingen zijn niet alleen voor de werknemers. Naarmate meer en meer bedrijven werknemers in staat stellen om te blijven werken van thuis uit, zoals Twitter, Square, Shopify en Facebook, om er maar een paar te noemen, zullen ze ook aanzienlijke kostenbesparingen op de lange termijn zien.

Volgens Global Workplace Analytics kan een typisch bedrijf ongeveer 11.000 dollar per jaar besparen voor elke werknemer die thuis werkt. In feite heeft FlexJobs meer dan 5 miljoen dollar bespaard op zaken als werken op afstand:

Bovenop
Onroerend goed kosten
Doorvoersubsidies
Continuïteit van de werkzaamheden
Tijdens de COVID-19 pandemie besparen de Amerikaanse werkgevers meer dan 30 miljard dollar per dag door werknemers thuis te laten werken. Dit grote economische voordeel van werken op afstand zou kunnen blijven bestaan naarmate meer bedrijven er een oplossing voor op lange termijn van maken.

https://www.gevelreinigingsteenstrips.be/
https://www.biology-guide.com/
https://www.starickbears.com/
http://www.basic-si.com
http://www.geschenke-24.eu 
http://www.deum-fidentes.nl 
http://www.sunglasseshutoutlets.com 
http://www.pmafranchise.com 
https://www.antique-photography.com/ 
http://www.vertcerise.shop/ 
https://www.residenzadelsole.eu/ 
https://www.grafika-design.eu/ 
http://www.aj-creatives.com/ 
https://www.rentmysim.com/ 
https://www.hotel-appartementen.be/ 
http://www.wacohog.com/ 
https://www.vansoncranes.com/ 
https://www.swamp-gas.com/ 
http://www.stamer-reflex.com   
http://www.staplijst.com/ 
http://www.paddlepowerkayaks.com/ 
https://www.hostareus.com/ 
https://www.7k31.com/ 
https://www.swankylinks.com/ 
https://www.soneyfabrics.com/ 
http://www.orangegrovemotel.com/ 
https://www.mydesiredeal.com/ 
https://www.phoenix-werke.de/ 
https://www.dsmbaancircuit.nl/ 
https://www.elrubioloco.com/ 
https://www.mondoimmobiliare.eu/ 
https://www.c-g-a.be/ 
https://www.christelijkesingles-ontmoeten.be/ 
https://www.autoverhuurders.be/ 
https://www.studentenkamer-kot.be 
https://www.spouwmuurisolatiespecialist.be/ 
https://www.slotenmakerindebuurt.be/ 
https://www.scootmobieladvies.be/ 
https://www.renoveermetspuitkurk.be/ 
https://www.louer-de-bureau.be/ 
https://www.installateur-airco.be/ 
https://www.infraroodsaunashop.be/ 
https://houtskeletbouwwps.be/ 
http://www.vochtbestrijding-brugge.be/ 
http://www.oplossen-vochtproblemen.be/ 
http://homeprotectopstijgendvocht.be/