TIPS VOOR HET KOPEN EN INSTALLEREN VAN LED VERLICHTING

doorTom Cosyns - Seobureau

TIPS VOOR HET KOPEN EN INSTALLEREN VAN LED VERLICHTING

LED-verlichting is nu de toekomst van de verlichting. Ze hebben verschillende voordelen die ze zeer aantrekkelijk maken voor ontwerpers en projectontwikkelaars. Deze omvatten: lange levensduur, hoge efficiëntie, eenvoudige controleerbaarheid, lage onderhoudskosten. Deze eigenschappen bepalen in grote mate de prijs van een LED. In veel scenario’s geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de LED. Daarom is het belangrijk om vertrouwd te zijn met enkele van de belangrijke factoren, zodat u niet wordt misleid door goedkope prijzen. Vergeet niet, goedkoop is duurkoop.

Leds hebben ook hun tekortkomingen. Ze zijn zeer klein en verbruiken relatief veel stroom, zodat een goede warmteafvoer nodig is om ervoor te zorgen dat hun voornaamste voordeel, een lange levensduur, wordt bereikt. Alle LED-chipfabrikanten hebben een reeks chips – sommige voor de goedkope thuismarkt en andere voor de duurdere commerciële markten. Het is niet verstandig om van een goedkoop product dezelfde prestaties en levensduur te verwachten als van een product dat het dubbele kost. Dit zijn de dingen die u moet overwegen wanneer de opties te groot worden en dan moet u zich afvragen of u kunt overleven in een betFIRST casino met variëteiten van spellen of een speelgoedwinkel met veel speelgoed als u geen goede LED lamp kunt kiezen.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van LED licht.

  • UGR (universele verblindingsverhouding)

UGR (Unified Glare Rating) is een methode voor het berekenen van verblinding door armaturen, licht door ramen en heldere lichtbronnen. De UGR-beoordeling helpt te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een armatuur ongemak veroorzaakt voor de mensen eromheen. Bijvoorbeeld, het ongemak dat een LED-paneel zal veroorzaken voor de werknemers in een kantoor. Deze classificatie loopt van 5 tot 40, waarbij lage cijfers duiden op weinig verblinding. Verblinding kan een veel voorkomend probleem zijn op werkplekken. Ongeschikte armaturen zorgen ervoor dat overmatige helderheid wordt “weerkaatst” op reflecterende oppervlakken, zoals computerschermen, whiteboards enz. Dit kan storend zijn voor de gebruikers van kantoren, in de zin van hoofdpijn en oogproblemen, wat vervolgens kan leiden tot ziekteverzuim van werknemers.

UGR wordt berekend met behulp van een vergelijking, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal factoren die kunnen bijdragen tot de door een armatuur veroorzaakte verblinding, zoals de hoek van de armatuur, de waarschijnlijkheid van verblinding en de luminantiewaarde (lumenoutput).

  • Efficiëntie – Lumen/Watt

De algemene efficiëntie van LED-armaturen wordt gedefinieerd als de netto lichtopbrengst van de armatuur gedeeld door het totale ingangsvermogen van de armatuur = lumen/Watt.

Het lijdt geen twijfel dat de LED een efficiënte lichtbron is. Toch is ook de LED aan fysieke grenzen gebonden als het gaat om het lichtrendement. Het theoretische maximale lichtrendement hangt altijd af van het gewenste spectrum. Grote vooruitgang kan tegenwoordig niet meer worden verwacht.

  • Kosten-batenanalyse

De invoering van LED’s heeft geleid tot een stormloop van klanten, architecten en voorschrijvers om de nieuwe technologie te gebruiken in nieuwe en gemoderniseerde gebouwen.

Het gebruik van LED’s moet echter met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Niet alle toepassingen zijn geschikt voor een LED-installatie. Zo is het mogelijk dat de hogere kostprijs van een LED-armatuur in vergelijking met een armatuur met een conventionele lichtbron niet wordt terugverdiend tijdens de levensduur van de installatie. Daarom is een benadering op basis van totale eigendomskosten van cruciaal belang, waarbij de investering in armaturen, de energiekosten, de kosten voor lampverschuiving, de schoonmaakkosten en andere kosten worden geanalyseerd. Bovendien moet rekening worden gehouden met sensoren, aangezien deze de energiekosten zullen verlagen en de levensduur van de armaturen verder zullen verlengen. In de meeste gevallen zullen de jaarlijkse kosten van een LED-oplossing, inclusief kapitaalkosten, lager zijn dan die van een conventionele oplossing. De initiële investering in de LED-installatie kan hoger zijn dan een traditionele verlichtingsinstallatie, maar het lagere energieverbruik en de lagere onderhoudskosten van de LED’s kunnen leiden tot lagere totale kosten gedurende de levensduur van de installatie.

TIPS

  • Kijk goed en gebruik altijd uw gezond verstand.
  • U moet goed nadenken wanneer u LED’s overweegt, waarbij u claims over energiebesparing, kleurweergave, sfeer, dimvermogen en gevolgen voor de levensduur van het product die ook van invloed kunnen zijn op de lumenoutput, valideert. Eigenaars die zeggen dat ze LED-verlichting willen, specificeren gewoon de categorie verlichting die ze willen. U moet het hebben over hoe het wordt toegepast, geïnstalleerd en gebruikt om de verlichtingsoplossing te bieden.
  • Hoewel LED-lampen dezelfde onderdeelnummers kunnen hebben, kunnen hun chips van verschillende fabrikanten afkomstig zijn. Dat kan een factor zijn in prestaties en levensduur van het product. U kunt de levensduur van LED-verlichting verlengen door defecte onderdelen te vervangen, maar dergelijke onderdelen zijn niet kant-en-klaar verkrijgbaar.
  • Stimuleer goed onderhoud van LED-verlichting om de levensduur van het product te verlengen. Het is ook een manier om de relatie met een klant te verlengen.
  • De verwachtingen van de klant van LEIDENE verlichting zullen verschillend zijn gebaseerd op gebruik, zij het een bureau, een pakhuis of een openluchtsetting.

 

Over de auteur

Tom Cosyns - Seobureau administrator