Schitterende Verlichting en Magische Sfeer op de kerstmarkt

doorTom Cosyns - Seobureau

Schitterende Verlichting en Magische Sfeer op de kerstmarkt

Schitterende Verlichting en Magische Sfeer: De Grootste Kerstmarkten van Duitsland

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin magie in de lucht hangt. En nergens komt die magie beter tot uiting dan op de kerstmarkten van Duitsland. Elk jaar verzamelen mensen van over de hele wereld zich op deze betoverende locaties om te genieten van de gezellige sfeer, de heerlijke lekkernijen en natuurlijk de schitterende LED-lichtjes die de markten tot leven brengen. In deze blog nemen we je mee op een reis langs enkele van de Grootste kerstmarkten Duitsland  en verkennen we ook een verrassend element: Kroatisch eten.

De Betovering van Duitse Kerstmarkten

Duitsland staat wereldwijd bekend om zijn kerstmarkten. Er zijn er zoveel dat het moeilijk is om te kiezen welke je wilt bezoeken. Maar laten we eens beginnen met enkele van de grootste en meest indrukwekkende. Deze kerstmarkten zullen je zeker in de kerstsfeer brengen.

1. Christkindlesmarkt in Neurenberg

De Christkindlesmarkt in Neurenberg wordt beschouwd als een van de oudste en meest traditionele kerstmarkten in Duitsland. Het opent zijn deuren op de vrijdag voor de eerste adventszondag en blijft actief tot Kerstmis zelf. Wat deze markt zo bijzonder maakt, is de indrukwekkende kerstengel (Christkind) die de opening verricht. Maar wat nog meer indruk maakt, zijn de duizenden LED-lichtjes die de hele markt verlichten, waardoor een betoverende sfeer ontstaat. Van fonkelende sterren tot kleurrijke guirlandes, de verlichting hier is adembenemend.

2. De Dresdner Striezelmarkt in Dresden

De Dresdner Striezelmarkt is niet alleen een van de grootste kerstmarkten van Duitsland, maar ook een van de oudste, met een geschiedenis die teruggaat tot 1434. Het staat bekend om zijn prachtige verlichting die de hele stad Dresden verandert in een sprookjesachtige wereld. De markt staat vol met kraampjes die ambachtelijke producten, kerstcadeautjes en traditionele lekkernijen aanbieden. Terwijl je geniet van je glühwein en bratwurst, kun je de glinsterende LED-lichtjes bewonderen die boven je hoofd hangen.

3. De Weihnachtsmarkt in Keulen

De kerstmarkt in Keulen is een van de meest bezochte kerstmarkten van Duitsland, en dat is niet verwonderlijk gezien de prachtige sfeer en de overvloedige verlichting. De markt verspreidt zich over meerdere locaties in de stad, elk met zijn eigen unieke charme. Maar het meest opvallende zijn de duizenden LED-lichtjes die de bomen, kraampjes en gebouwen verlichten. Als je hier rondloopt, voel je je als een kind dat in een betoverend sprookje is gestapt.

4. De Nürnberger Christkindlesmarkt in Nürnberg

De Nürnberger Christkindlesmarkt is een andere indrukwekkende kerstmarkt in Beieren. Wat deze markt zo speciaal maakt, is niet alleen de overvloedige verlichting, maar ook de geur van geroosterde amandelen, Nürnbergse worstjes en glühwein die de lucht vult. De LED-lichtjes hier creëren een warme en gastvrije sfeer die je meteen in de kerststemming brengt.

5. De Hamburger Weihnachtsmarkt in Hamburg

Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland, staat bekend om zijn bruisende kerstmarkt die zich uitstrekt over het Rathausmarkt-plein. De markt wordt prachtig verlicht door duizenden LED-lichtjes die langs de kraampjes en de prachtige architectuur van de stad glinsteren. Hier kun je genieten van traditionele gerechten zoals Reibekuchen (aardappelpannenkoeken) en lebkuchen (peperkoek) terwijl je wordt omringd door de warme gloed van de kerstverlichting.

Kerstmarkt in Kroatië eten?

Nu we de betoverende wereld van Duitse kerstmarkten hebben verkend, laten we een onverwachte wending nemen en het hebben over Kroatië eten . Je zou je kunnen afvragen wat Kroatisch eten te maken heeft met Duitse kerstmarkten, maar er is eigenlijk een verrassende connectie.

Kroatië is een land dat bekend staat om zijn rijke culinaire tradities en heerlijke gerechten. En in de afgelopen jaren hebben sommige Duitse kerstmarkten een vleugje Kroatisch eten toegevoegd aan hun aanbod om bezoekers te verrassen en verwennen.

1. Kroatische Leckerbissen op de Duitse Kerstmarkten

Terwijl je door de kraampjes van Duitse kerstmarkten wandelt, zou je zomaar een kraampje kunnen tegenkomen dat Kroatische lekkernijen serveert. Denk aan cevapi (gegrilde gehaktrolletjes), pljeskavica (gegrilde gehaktballen), sarma (gevulde koolbladeren) en ajvar (een pittige paprikasaus). Deze smakelijke gerechten voegen een exotische smaak toe aan de traditionele Duitse kerstsfeer.

2. Waarom Kroatisch eten op Duitse kerstmarkten?

De toevoeging van Kroatisch eten op Duitse kerstmarkten is niet alleen een culinaire verrassing, maar ook een manier om de culturele diversiteit te vieren. Duitsland is een land dat trots is op zijn multiculturele samenleving, en het omarmen van verschillende keukens tijdens de feestdagen is een manier om deze diversiteit te omarmen en te delen.

3. De Smaak van Kroatië op Duitse Bodem

Als je ooit de kans krijgt om Kroatisch eten te proeven op een Duitse kerstmarkt, grijp die kans dan met beide handen. De smaken zijn uniek en heerlijk, en het is een geweldige manier om je culinaire horizon te verbreden terwijl je geniet van de betoverende sfeer van de kerstmarkt.

Conclusie: De Magie van LED-lichtjes op Duitse Kerstmarkten en een Vleugje Kroatisch Eten

De grootste kerstmarkten van Duitsland zijn werkelijk betoverende plaatsen tijdens de feestdagen. De schitterende LED-lichtjes brengen een magische gloed over de markten en creëren een sfeer die je nergens anders vindt. En met de toevoeging van Kroatisch eten aan sommige van deze markten, wordt de ervaring nog specialer en smakelijker.

Dus, als je op zoek bent naar een onvergetelijke kerstervaring, overweeg dan een reis naar Duitsland om de grootste kerstmarkten te verkennen. En wie weet, misschien kom je wel een kraampje tegen dat je de heerlijke smaken van Kroatië serveert terwijl je geniet van de betoverende LED-lichtjes die de hele omgeving verlichten. Gelukkige feestdagen!

Over de auteur

Tom Cosyns - Seobureau administrator