Blog

doorTom Cosyns - Seobureau

De kracht van bescherming – de belangrijke functie van motorkappen

Een motorkap is de scharnierende afdekking van de motor van een auto met voormotor.

In principe wordt de motorkap gebruikt om toegang te krijgen tot de motor om er reparaties en onderhoud aan uit te voeren. Om de motorkap naar beneden te houden, wordt meestal een verborgen grendel gebruikt die achter de motorkap verborgen is. Staal en aluminium zijn de meest gebruikte materialen voor autokappen, maar ze kunnen ook van andere materialen gemaakt zijn. Naast koolstofvezel, glasvezel en droge koolstofvezel kunnen motorkappen ook worden gemaakt van een groot aantal andere materialen.

Op de meeste auto’s is er een systeem om de motorkap te ontgrendelen, de zogenaamde motorkapontgrendeling, die meestal bestaat uit een binnenste motorkapvergrendeling of vergrendelingshendel, een kabel die wordt gebruikt om de motorkap te openen en een slot waarmee de motorkap wordt vergrendeld. In de meeste gevallen bevindt de vergrendeling van de motorkap zich aan dezelfde kant van het stuur als de bestuurdersstoel, maar het kan ook aan de andere kant in het portierframe zitten.

Het belang van een motorkap

Het belang van de motorkappen van auto’s is onder andere:

 • Eenvoudig gezegd is de motorkap van de auto verantwoordelijk voor de veiligheid van de auto.
 • Alle motoronderdelen en radiatoren van de auto worden beschermd door de motorkap of motorkap.
 • Motorkappen worden in sportauto’s ook gebruikt als aerodynamisch mechanisme om het luchteffect te verminderen.
 • Motorkappen bieden relatief gemakkelijke toegang tot de motor wanneer onderhoud nodig is.
 • Een motorkap op je auto vermindert ook het motorgeluid, waardoor je stiller kunt rijden.
 • Uit de auto stappen voordat de motorkap vlam vat, kan automobilisten tijd geven om te ontsnappen en daarom is een goede en sterke motorkap noodzakelijk.

Het is belangrijk om de motorkap goed te onderhouden en regelmatig te controleren op schade, roest of andere problemen. Een beschadigde of slecht functionerende motorkap kan de beschermende functies verminderen en mogelijk leiden tot meer ernstige problemen in de toekomst. Als je merkt dat je motorkap beschadigd is, is het raadzaam om deze te laten repareren of vervangen door een erkende autoreparatieservice. Het waarborgen van een goed functionerende motorkap helpt de motor en de inzittenden van de auto te beschermen en draagt bij aan de algehele prestaties en veiligheid van het voertuig.

doorTom Cosyns - Seobureau

Invloed van led verlichting op een traag werkende schildklier

Als ervaren led verlichting installateur weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste verlichting te hebben voor uw woning of bedrijf. Bij het installeren van led verlichting houden we altijd rekening met de wensen van onze klanten en kijken we naar de meest efficiënte oplossingen die ook nog eens energiezuinig zijn. We weten echter ook dat er veel mensen zijn die kampen met een traag werkende schildklier en zich afvragen of led verlichting hier invloed op heeft. In dit artikel bespreken we wat een traag werkende schildklier inhoudt, of led verlichting invloed heeft en hoe u de juiste verlichting kunt kiezen.

Wat is een traag werkende schildklier?

Een traag werkende schildklier, ook wel hypothyreoïdie genoemd, is een aandoening waarbij de schildklier niet voldoende hormonen aanmaakt. De schildklier is een klier in de hals die hormonen produceert die belangrijk zijn voor de stofwisseling en groei. Als de schildklier te weinig hormonen aanmaakt, kan het lichaam trager functioneren en kunnen er verschillende klachten ontstaan. Typische symptomen zijn onder andere vermoeidheid, gewichtstoename, gevoeligheid voor koude en een trage hartslag. Hypothyreoïdie kan aangeboren zijn of verworven, bijvoorbeeld door een auto-immuunziekte of door bestraling van de schildklier.

Invloed van led verlichting op een traag werkende schildklier

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat led verlichting direct invloed heeft op een traag werkende schildklier. Wel is bekend dat licht in het algemeen een effect kan hebben op onze hormoonhuishouding en daarmee indirect op de schildklierfunctie. Zo kan bijvoorbeeld blauw licht, zoals dat voorkomt in daglicht en sommige soorten kunstlicht, onze biologische klok beïnvloeden en de aanmaak van het slaaphormoon melatonine remmen. Dit kan leiden tot slaapproblemen en vermoeidheid, wat bij mensen met een traag werkende schildklier nog eens extra belastend kan zijn.

Hoewel led verlichting ook blauw licht kan bevatten, is het over het algemeen minder dominant aanwezig dan in daglicht of sommige andere soorten kunstlicht. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook led lampen verkrijgbaar met een warmere kleurtemperatuur, die minder blauw licht uitstralen. Het is daarom niet zozeer de led verlichting op zichzelf die direct invloed heeft op de schildklier, maar eerder het type licht dat wordt uitgestraald en de hoeveelheid licht waaraan men wordt blootgesteld.

Als u een traag werkende schildklier heeft en gevoelig bent voor licht, kan het dus wel zinvol zijn om te letten op de soort en intensiteit van de verlichting die u gebruikt. Dit geldt overigens niet alleen voor led verlichting, maar ook voor andere vormen van kunstlicht. Het is bijvoorbeeld aan te raden om ’s avonds te kiezen voor warmere kleurtemperaturen en gedimd licht, om de biologische klok niet te verstoren. Overleg bij twijfel altijd met uw arts of specialist, die u kan adviseren over de meest geschikte vormen van verlichting en andere aanpassingen die u kunt maken om uw klachten te verminderen.

De juiste verlichting kiezen

Bij het kiezen van de juiste verlichting is het belangrijk om te kijken naar de kleurtemperatuur en de hoeveelheid licht. De kleurtemperatuur wordt aangeduid in Kelvin en bepaalt de kleur van het licht. Een warme kleurtemperatuur van 2700-3000K zorgt voor een gezellige en warme sfeer terwijl een koudere kleurtemperatuur van 4000-5000K geschikter is voor bijvoorbeeld een kantoor of werkplaats. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid licht, uitgedrukt in lumen. Dit bepaalt hoe helder de verlichting is.

Bij het kiezen van de juiste verlichting kunnen we u als ervaren led verlichting installateur altijd adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze. We kunnen u laten zien welke verlichting het beste past bij uw wensen en behoeften en welke kleurtemperatuur en hoeveelheid licht het meest geschikt zijn.

Conclusie

Als ervaren led verlichting installateur begrijpen we dat er veel mensen zijn die kampen met een traag werkende schildklier en zich afvragen of led verlichting hier invloed op heeft. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat led verlichting invloed op een traag werkende schildklier heeft, kan het licht van led verlichting wel indirect invloed hebben op onze hormoonhuishouding en daarmee op de schildklierfunctie. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van de juiste verlichting rekening te houden met de kleurtemperatuur en hoeveelheid licht. Als ervaren led verlichting installateur kunnen wij u daarbij altijd adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Bent u op zoek naar de juiste led verlichting voor uw woning of bedrijf? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Als ervaren installateur weten wij precies welke verlichting het beste past bij uw wensen en behoeften. Onze led verlichting is niet alleen energiezuinig, maar zorgt ook voor de juiste sfeer en uitstraling.

Wilt u meer weten over onze diensten of heeft u vragen over led verlichting en een traag werkende schildklier? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

doorTom Cosyns - Seobureau

Schrikverlichting alarmsysteem met led lamp

Schrikverlichting alarmsysteem met led lamp: uw veiligheid staat voorop

Als het gaat om de veiligheid van onze huizen, zijn we bereid alles te doen wat nodig is om ons veilig te voelen. Een van de manieren om dit te doen is door een alarmsysteem te installeren. Er zijn echter nog steeds enkele beperkingen aan de traditionele alarmsystemen. Een van de belangrijkste beperkingen is dat de traditionele alarmsystemen pas geactiveerd worden nadat de inbreker al in uw huis is binnengekomen. In dit artikel willen wij u informeren over de voordelen van een schrikverlichting alarmsysteem met led lamp en hoe dit uw veiligheid kan vergroten.

Wat is een schrikverlichting alarmsysteem?

Een schrikverlichting alarmsysteem is een geavanceerd alarmsysteem dat niet alleen reageert op beweging in uw huis, maar ook op ongewenste bezoekers die uw huis naderen. Het systeem werkt door middel van infraroodtechnologie en activeert een fel licht wanneer het een beweging detecteert. Dit licht is zo helder dat het de inbreker desoriënteert en afschrikt. Dit systeem is niet alleen effectief om inbrekers af te schrikken, maar het is ook nuttig om u te waarschuwen als er iemand in uw tuin of oprit aanwezig is.

Hoe werkt een schrikverlichting alarmsysteem?

Een schrikverlichting draadloos alarmsysteem werkt door middel van infraroodtechnologie. Het systeem bevat een bewegingssensor die een signaal naar de led-lamp stuurt wanneer er een beweging wordt gedetecteerd. De led-lamp is zo helder dat het elke hoek van uw tuin of oprit verlicht. Het licht is zo fel dat het de inbreker desoriënteert en afschrikt. Dit geeft u genoeg tijd om hulp in te roepen of om uzelf in veiligheid te brengen.

Waarom kiezen voor een schrikverlichting alarmsysteem met led lamp?

Een schrikverlichting alarmsysteem met led lamp heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele alarmsystemen. Hier zijn een paar redenen waarom u zou moeten kiezen voor een schrikverlichting alarmsysteem met led lamp:

 1. Verhoogde veiligheid: het systeem verhoogt de veiligheid van uw huis doordat het ongewenste bezoekers afschrikt en u waarschuwt als er iemand in uw tuin of oprit aanwezig is.
 2. Energiezuinig: de led-lampen gebruiken minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan veel langer mee. Hierdoor bespaart u geld op uw energierekening en hoeft u de lampen minder vaak te vervangen.
 3. Geavanceerde technologie: het systeem maakt gebruik van infraroodtechnologie, wat een nauwkeurigere detectie van beweging mogelijk maakt. Hierdoor worden valse alarmen voorkomen.

 

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?

Een draadloos alarmsysteem bestaat uit een basisstation waar één of meerdere sensoren, melders en slimme apparaten aan gekoppeld zijn. Het basisstation van een draadloos systeem dient in de meeste gevallen wel van stroom te worden voorzien met de meegeleverde adapter of via een 220V of 12V aansluiting. Er bestaan ook draadloze alarm systemen waar ook het basisstation op batterij werkt, maar dit staat er dan nadrukkelijk bij vermeld.

doorTom Cosyns - Seobureau

5 Essentiële tips voor het ontwerpen van de kantoorruimte

ontwerpen van de kantoorruimte

Het creëren van een gezonde kantoorruimte is essentieel voor elk bedrijf om het fysieke en mentale welzijn van de werknemers te waarborgen. Een effectief ontwerp van een kantoorruimte moet rekening houden met verschillende factoren, zoals comfortabel en ergonomisch meubilair, natuurlijk licht, akoestische omstandigheden en privacy. Hier volgen enkele tips om je te helpen bij het ontwerpen van een gezonde werkruimte. Door met deze tips rekening te houden bij het ontwerpen van de werkplek, kun je een omgeving creëren die de productiviteit bevordert en tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn van al jouw werknemers ondersteunt!

1. Investeer in comfort

Investeer in verstelbaar, ergonomisch meubilair dat geschikt is voor verschillende lichaamsvormen, -groottes en -houdingen. Overweeg armsteunen en lendensteunen die kunnen worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker.

2. Integreer natuurlijk licht

Laat natuurlijk licht de ruimte binnenvallen door, indien mogelijk, ramen of dakramen te gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor meer verlichting, maar helpt ook stressniveaus te verlagen en stemmingen te verbeteren.

3. Akoestische omstandigheden verbeteren

Installeer geluidsisolerende materialen om geluidsoverlast te verminderen en integreer akoestische elementen zoals meubels, tapijten of wandkleden om geluidsgolven te absorberen. Dit zal het voor werknemers gemakkelijker maken om zich op hun werk te concentreren zonder te worden afgeleid door geluiden van buitenaf.

4. Creëer flexibiliteit

In het hedendaagse kantoor ontwerp is het belangrijker dan ooit om medewerkers flexibele werkplekken te bieden. Introduceer mobiele stoelen, zitballen of sta-bureaus zodat mensen de mogelijkheid hebben om van werkplek te wisselen als dat nodig is. Zo kan iedereen een ideale opstelling voor zichzelf vinden waarmee ze tegelijkertijd productief en comfortabel kunnen zijn!

5. Zorg voor privacy

Zorg ervoor dat er aangewezen ruimtes zijn waar mensen heen kunnen gaan als ze wat privacy of rustige tijd nodig hebben, weg van andere werknemers, of dat nu buiten is of in een vergaderruimte of een privé kantoorruimte.

In samenvatting: een gezond kantoorontwerp is essentieel voor het creëren van een omgeving die het welzijn van werknemers ondersteunt. Het helpt een gevoel van productiviteit, creativiteit en samenwerking te bevorderen door de juiste combinatie van comfort, ergonomie en esthetiek. Goed ontworpen kantoorruimtes helpen bovendien de fysieke gezondheid te waarborgen door natuurlijk licht binnen te laten, de luchtcirculatie te verbeteren en stressniveaus te verlagen. Door met al deze factoren rekening te houden, kunnen bedrijven een kantoorruimte creëren waar iedereen op de lange termijn baat bij heeft!

doorTom Cosyns - Seobureau

Verandaverlichting die LED-dimbaar is

LED-dimbaar

Als u op zoek bent naar veranda verlichting led dimbaar, heeft u geluk. U vindt een grote selectie om uit te kiezen, die allemaal kunnen worden geregeld met behulp van een verscheidenheid van verschillende methoden. Hier zijn enkele van de beschikbare opties.

Solatec LED

Solatec LED veranda verlichting is een moderne kijk op een old-school ontwerp. Deze string lights hebben een dubbele gloeidraad 2W LED die een helder wit licht produceert en een waterdichte kabel. De lamp heeft ook een “T” aansluiting, waardoor hij aan een flexibele rubberen rok kan hangen.

Hoewel er andere LED-buitenlampen op de markt zijn, is de Solatec LED een uniek alternatief. Hij heeft een moderne decoratieve look en een “T” aansluiting, waardoor u hem aan dakgoten of een haak kunt hangen. Deze lamp produceert een zachter licht dan sommige van zijn tegenhangers en kan u tot 99 dollar per jaar besparen.

Een andere LED-lamp die het bekijken waard is, is de SUNTHIN Outdoor LED. Dit specifieke licht is anders dan de omvangrijke concurrentie. In plaats van het gebruik van een standaard S14 lamp, de LED wordt geleverd met een plastic lamp die de LED gloeidraad omringt. Die lamp is dan ingesloten in een plastic behuizing, die het een mooie decoratieve afwerking geeft.

Het meest indrukwekkende aan deze lamp is dat hij langdurig kan worden gebruikt, zij het in een niet-elektrisch aangedreven omgeving. Om dit mogelijk te maken is het voorzien van een weerbestendige buitenkant. Het heeft ook een dubbeladerig snoer.

De Solatec LED veranda verlichting is een goed gemaakte en functionele optie voor een achtertuin of terras. Met zijn dimmer is hij een mooie aanvulling op een variabel verlichtingssysteem. Hoewel het niet de krachtigste lamp op de markt is, doet hij het belangrijkste wat een LED-lamp kan doen, namelijk uw buitenruimte verlichten. Als zodanig is het een geweldige manier om de sfeer in uw huis te verbeteren.

Sunthin Outdoor LED

Er is meer mogelijk met LED veranda verlichting voor buiten dan de standaard lampen aan een snoer. Het is een kwestie van het juiste licht vinden voor de juiste omstandigheden en dit is waar de Sunthin Outdoor LED String lights schitteren. Zij zijn ook één van de minst dure manieren om uw achtertuin of terras te verlichten.

De SUNTHIN Outdoor LED lamp is een interessant ontwerpconcept dat zich onderscheidt van de massa. Het heeft een kleine LED gloeidraad die minder stroom verbruikt dan de gemiddelde gloeilamp. Dit wordt aangevuld met een dubbeladerig snoer en een rubberen rok die de lamp beschermt tegen de elementen. In termen van duurzaamheid is het moeilijk om deze lamp te verslaan.

Terwijl de SUNTHIN Outdoor LED lamp de ster van de show is, zijn er andere opmerkelijke inzendingen in de LED veranda verlichting categorie. De ADDLON LED Dimmable Plastic is een goede keuze in de LED Edison stijl. Een paar watt minder dan de big daddy, het is nog steeds een haalbare optie voor degenen die op zoek zijn naar iets met een meer bescheiden budget. Een andere vermeldenswaardige is de Brightown Outdoor G40, die wordt geleverd met een indrukwekkende 32 lamp clip en een handige haak voor montage op uw dakgoten.

Het is moeilijk om met een lijst van de beste lampen te komen zonder een vergelijkingstest. Afhankelijk van de situatie, wilt u misschien kijken naar meer dan alleen de best gerangschikte lampen in uw prijsklasse. Met een beetje tijd en geduld vindt u nog een paar lampen die aan uw behoeften voldoen. U kunt ook overwegen een aftermarket lamp te kopen als u op zoek bent naar iets met meer flexibiliteit. Je kunt immers niet genoeg opties hebben als het om buitenverlichting gaat.

XMCOSY+ Patio Verlichting

De XMCOSY+ Patio Lights zijn een slimme aanvulling op elk variabel verlichtingssysteem. Deze LED lampen hebben een uniek ontwerp en zijn gemaakt met hoogwaardige LED lampen. Ze hebben ook een dunner snoer met één draad en een ingebouwde WiFi-interface.

Deze slimme lampen kunnen worden bestuurd door een XMCOSY+ app. Hiermee kunnen gebruikers aangepaste lichtscènes maken. Gebruikers kunnen kiezen uit een reeks kleuren en tinten, evenals kleurtoon.

Deze LED-lampen hebben een 35 keer langere levensduur dan gloeilampen. En ze zijn waterdicht, schokbestendig en splintervrij. Bovendien zijn ze compatibel met Alexa en andere intelligente spraakassistenten. U kunt een reeks verschillende lichtscènes creëren en ze onderweg veranderen, zodat u op elk moment een rustgevende of feestelijke stemming kunt hebben.

In tegenstelling tot traditionele string lights, kunnen XMCOSY+ terraslampen gedimd worden met behulp van de XMCOSY+ app, die geïntegreerd is in de LED’s. XMcosy heeft ook een uitgebreide collectie zonne- en andere slimme lampen.

Zoals bij alle XMcosy producten zijn de kleurveranderende string lights waterdicht, duurzaam en weerbestendig. Dit komt door de LED’s en de kabel, die gemaakt zijn van een flexibele rubberen rok die ze weg houdt van guur weer.

Een ander goed kenmerk van deze XMCOSY+ LED-kleuren snaarlampen is hun compatibiliteit met Google Assistant en Alexa. Met behulp van de XMCOSY+ app kunnen gebruikers kiezen uit een miljoen kleuren. Afhankelijk van de scène kunnen de lichten worden ingesteld op flikkeren, ademen of constant-aan.

Ongeacht hoe je je XMCOSY+ Patio Lights wilt bedienen, heb je een wifi-netwerk en een wachtwoord nodig. De app zal ook een wachtwoord vereisen.

Naast deze slimme functies zijn de XMcosy LED-kleurenlampen waterdicht en IP65-gecertificeerd. Ze zijn dus veilig te gebruiken op zwembaden, tuinhuisjes en andere buitenruimtes.

Afstandsbediening en app-bediening

Er zijn verschillende afstands- en app-besturingen voor verandaverlichting beschikbaar om het beheer van uw verlichtingssysteem zo eenvoudig en handig mogelijk te maken. Met deze slimme apparaten kunt u uw verlichting bedienen via uw smartphone of een apparaat met internetverbinding. U kunt uw verlichtingsscenario’s aanpassen en de juiste verlichtingsniveaus selecteren om uw tuin te verlichten. Dit betekent dat u niet langer hoeft te onthouden om een schakelaar om te zetten wanneer u uw lichten ’s nachts uitschakelt of een afstandsbediening gebruikt.

Sommige van deze lichten integreren zelfs met andere smart-home apparaten. De Brillihood RGB neon rope light is bijvoorbeeld compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa. Andere fabrikanten bieden hun eigen apps aan, die mogelijk een PIN-beveiligingsmechanisme bevatten voor de verbinding tussen uw smartphone en de lichten.

Een ander slim lichtsysteem gebruikt Bluetooth om te communiceren met uw smartphone. De DEKORKONNECT wifi-controller is hier een voorbeeld van, en het opent een hele nieuwe wereld van slimme huisverlichting. Het kan worden gebruikt om verlichtingssequenties, Deck Dots, padverlichting en zelfs onder kastverlichting te regelen. Als u uw voordeur wat meer uitstraling wilt geven, probeer dan de Enbrighten string lights, met 24 Edison-achtige lampen in 16 verschillende kleurencombinaties. Ze zijn weerbestendig en hebben een handige afstandsbediening.

De Google Home-app is een andere geweldige manier om je lampen te bedienen. Het vereist een beetje setup, zoals het instellen van uw display en luidspreker. De app helpt u bij het beheren van uw lampen, inclusief een sectie voor kleurregelingen en meerdere lichtregelingen. Voor sommige lampen moet u een fabrieksreset uitvoeren om ze op de app te laten verschijnen. En als uw lamp niet verschijnt na de eerste fabrieksreset, hebt u mogelijk een tweede nodig.

Opties met WiFi

Slimme lampen voor de veranda zijn beschikbaar met een verscheidenheid aan functies en opties. Ze kunnen worden bediend door spraakopdrachten, smart home-apparaten of een app. Sommige functies zijn robuuster dan andere, en de beste opties zullen afhangen van de behoeften van de gebruiker.

Een lamp met een WiFi-enabled hub is een goede optie als je een bestaand systeem hebt. Het biedt een handige manier om meerdere lampen, lampen en strips tegelijk te bedienen. U kunt de app gebruiken om schema’s in te stellen, aangepaste scènes te maken en meer. Het gebruik van de hub zorgt ook voor een eenvoudige integratie met andere smart home-apparaten.

Een andere optie is een reeks lampen met alleen Bluetooth. Dit is een goedkope optie, maar het is niet altijd gemakkelijk te installeren. De meeste van deze producten hebben een beperkt bereik, en ze zijn niet zo betaalbaar als hun Wi-Fi-gestuurde tegenhangers.

Een van de populairste opties voor slimme verlichting is een Philips Hue LED-lamp. De hub verbindt met Amazon Alexa, Google Home of Samsung SmartThings, waardoor u toegang krijgt tot een breed scala aan functies en instellingen. Gebruikers kunnen het lichtniveau, de kleur en de intensiteit aanpassen aan hun stemming.

Voor het ultieme in slimme technologie kunt u nLight-enabled armaturen van Acuity Brands overwegen. Deze producten beschikken over een digitaal netwerk dat wordt aangedreven door draadloze ZigBee-technologie. Dit zorgt ervoor dat Wi-Fi vrij is van interferentie. nLight-producten groeien ook met u mee en bieden meer opties naarmate uw systeem zich ontwikkelt.

Van kleur veranderende lampen zijn een geweldige optie als u uw landschap wilt opfleuren en uw huis een speciale uitstraling wilt geven. Ze kunnen worden geprogrammeerd om bij specifieke gebeurtenissen van kleur te veranderen, of ze kunnen worden gebruikt om de gevel van uw huis te accentueren.

doorTom Cosyns - Seobureau

Led verlichting plaatsen in je veranda

 

veranda

Of u nu op zoek bent naar vervanging van de oude verlichting op uw veranda, of u begint net met het versieren voor de feestdagen, er zijn verschillende opties voor u. Van de OxyLED String Lights tot de C7 en C9 LED kerstverlichting, u vindt zeker de perfecte optie voor uw buitenruimte.

C7 & C9 LED Kerstverlichting

Als u op zoek bent naar de perfecte kerstverlichting voor uw moderne veranda, zijn de C7 en C9 LED lampen de manier om te gaan. Deze lampen bieden helder en mooi licht dat niet doorbrandt. Ze gaan ook langer mee dan gloeilampen.

In tegenstelling tot gloeilampen zijn LED lampen gemaakt van lichtgewicht plastic en genereren ze geen warmte. Dit betekent dat u ze overal kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over brand.

De lampen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. U kunt bijvoorbeeld speciale LED-lampen vinden die vallende sneeuw of ijspegels nabootsen. Sommige LED C7 en C9 kerstlampjes komen in glas of acryl. Een ander uniek lampontwerp is een gefacetteerde LED. Deze lampjes zijn gebouwd met een heldere lens waarmee u de kleur van het licht kunt kiezen.

Met behulp van LED C7 en C9 verlichting is een geweldige manier om energie te besparen. In feite kunt u tot 90 procent besparen op elektriciteit. U kunt commerciële of niet-commerciële lampen kopen.

De commerciële LED-lampen zijn UL-gewaardeerd en zijn gevormd om zware regen en wind te weerstaan. Ze hebben ook een weerbestendige wikkel die de lamp beschermt.

Hoewel deze lampen duurder zijn dan gloeilampen, zijn ze veel duurzamer en gaan ze jaren mee. Ze zullen minder snel breken dan glazen gloeilampen.

Wanneer u LED-kerstverlichting koopt, moet u uw decoraties van tevoren plannen. Zorg er ook voor dat u ze in het stopcontact steekt voordat u ze ophangt. Het gebruik van programmeerbare timers is een geweldige manier om uw buitenverlichting op bepaalde tijden te laten branden.

C7 en C9 LED kerstverlichting zijn een goede keuze voor uw strakke moderne veranda en zijn verkrijgbaar bij Lighting Supply. Bekijk hun enorme selectie!

M5 & T5 minilampjes

Bij het kiezen van kerstverlichting voor uw veranda of achtertuin hebt u vele opties. Er zijn LED string lights, verlichting op batterijen en gloeilampen. Het kiezen van het juiste type verlichting kan lastig zijn. U wilt een stijl kiezen die lang meegaat en uw huis een prachtig lichtspel geeft.

M5 & T5 minilichten zijn een populaire optie voor het versieren van de veranda. Deze lichten zijn kleiner en meer energie-efficiënt dan traditionele mini’s. Dit maakt ze perfect om rond struiken en bomen te wikkelen. Ze zorgen ook voor een sterrereffect, wat ideaal is voor decoraties zoals kransen en centerpieces.

M5- en T5-mini’s zijn een perfecte vervanging voor ouderwetse gloeilampen. Ze zijn echter niet altijd de beste keuze. Als u op zoek bent naar heldere, langdurige verlichting, dan kunt u in plaats daarvan LED’s overwegen.

Naast de T5- en M5-lampen zijn er nog andere soorten minilampjes. Feeënlampen en netlampen zijn twee van de populairdere keuzes. Feeënlampen zijn kleine lampjes die een glinsterende gloed geven. Netlampen zijn een goede optie voor mensen die zich geen zorgen willen maken over snoeren en verlengsnoeren.

Mini-lampjes zijn meestal even groot als gloeilampen. Het enige verschil is dat ze gemaakt zijn van LED-technologie. LED’s verbruiken tot 90% minder stroom en produceren levendigere kleuren. Ook zijn ze veiliger om buiten te gebruiken.

De meeste minilichtjes hebben LED-lampen, en dat is de belangrijkste reden waarom ze favoriet zijn bij de kerstversierders. U moet echter ook kijken naar een paar andere functies bij het winkelen voor verlichting.

Bijvoorbeeld, LED snaren kunnen tot 40 of 50 sets tegelijk aansluiten. Dat is veel verlichting!

OxyLED String Lights

OxyLED String Lights zijn kleine, heldere LED-lampjes die zowel binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Ze zijn perfect voor het versieren van een terras, dek, gazon of andere buitenruimte.

Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Ze kunnen worden opgehangen aan een hek of reling, rond kolommen worden gewikkeld of over trapleuningen worden gedrapeerd.

Ze zijn ook gemakkelijk te installeren. Bevestig de streng gewoon aan een metalen haak en hang hem aan een reling of andere structuur. U kunt ze ook aan de muur of aan vrijstaande palen hangen.

Bij het winkelen voor string lights, overwegen het licht type, helderheid en kleur. Heldere witte lichten zijn populair, omdat ze een warme witte gloed uitzenden.

Andere populaire keuzes zijn globe bollen en lantaarns. Deze soorten lampen worden vaak gezien in opknoping hangers of kroonluchters. Ze geven uw buitenruimte een unieke uitstraling.

Voor feesten en partijen zijn lampen op zonne-energie een geweldige optie. Ze absorberen energie van de zon en verlichten dan ’s nachts de lampen. Een typische lamp op zonne-energie kan zes tot acht uur per keer branden.

Een andere optie is verlichting op batterijen. Deze zijn handig voor huizen zonder stopcontact. De meeste lampen op batterijen werken op twee tot zes batterijen. Sommige modellen zijn compatibel met smart-home apparaten, zodat u de verlichtingsinstellingen kunt wijzigen als u niet thuis bent.

Als u uw terras of veranda een vintage gevoel wilt geven, probeer dan Edison lampen te gebruiken. Deze zijn ontworpen om het uiterlijk van de oorspronkelijke uitvinding van Thomas Edison na te bootsen. Ze zijn gemaakt om zware weersomstandigheden te weerstaan en hebben zichtbare interne gloeidraden.

String lights op zonne-energie gebruiken overdag energie en absorberen die ’s nachts. Een set van deze lampen kan een heel huis voorzien van een warme witte gloed.

Cilindervormige wandlampen

Cilinderverlichting is een geweldige manier om een veilige en decoratieve buitenruimte te creëren. Dit type verlichting kan worden gebruikt voor veranda’s, dekken en patio’s, en is een prachtige aanvulling op elk huis of gebouw. Het kan zorgen voor een aantrekkelijke en unieke manier om de buitenkant van uw huis te verlichten, en het is ook energie-efficiënt.

De Dorado Square LED Outdoor Wall Mount is een moderne outdoor cilinder wandarmatuur die is gemaakt van gegoten aluminium. Dit duurzame en corrosiebestendige materiaal is perfect voor buitengebruik. Deze armatuur kan worden gebruikt op muren en loopbruggen en is voorzien van een fijne UV-gestabiliseerde poedercoating. Het is ook UL-lijst voor natte locaties. Het kan worden geïnstalleerd met 120-Volt of 277-Volt toepassingen.

De LED Outdoor Sconce heeft strakke lijnen en prachtige up/down lichteffecten. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en stroomverbruik, en kan worden gebruikt voor zowel binnen- als buitenverlichting. Voor dit armatuur kan een prismatische lens worden gebruikt, waardoor het een veelzijdige optie is voor elke buitenruimte.

De Cylinder Collection 1-Light 6-Inch Antique Bronze Modern Outdoor LED Large Up/Down Wall Lantern Light heeft een slanke cilindrische kap en een vierkante achterplaat. Het is een energiezuinige en stijlvolle lamp die het gemak biedt van een dimschakelaar. De LED’s zijn energiezuinig en hebben een levensduur van 30.000 uur. Ook inbegrepen is een geïntegreerde fotocel die het armatuur automatisch in- en uitschakelt bij schemering en dageraad. Dit stijlvolle armatuur heeft een 60-watt medium-basis lichtbron die geschikt is voor nat gebruik.

Deze cilinderlampen zijn een slanke en professionele manier om uw buitenruimte te verlichten, en ze zijn ideaal voor zij-ingangen, pilaarverlichting, paalverlichting en meer.

Afstandsbediening en app-bediening

Afstands- en app-besturingen voor led-verlichting in veranda zijn een geweldige manier om een reeks lichten binnen handbereik te hebben. Ze helpen u om uw huis verlicht te houden, zelfs als u er niet bent. Bovendien kunt u hiermee meerdere lampen in één gebied of in meerdere kamers bedienen. Sommige integreren zelfs met smart-home apparaten, zodat u automatiseringen kunt instellen om lichten in of uit te schakelen wanneer u weggaat of aankomt.

Een voorbeeld van een op afstand en via een app bestuurde LED-lamp is de LIFX A19 Led Light Bulb. Deze LED-lamp heeft alle slimme verlichtingsfuncties die je nodig hebt, zonder dat je een smart home hub hoeft te installeren. Het is ook compatibel met een aantal verschillende smart home ecosystemen, zoals Amazon Alexa en Google Assistant.

Een ander voorbeeld van een slimme LED-lamp is de Sylvania Smart Plus Zigbee LED, die werkt met de wifi van je huis. Met deze lamp kun je de kleur van het licht op zichzelf veranderen, of je kunt hem plannen om op bepaalde tijden aan en uit te gaan. Het apparaat heeft ook een ingebouwde Alexa-stembediening, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het zoeken naar je telefoon of tablet.

Voor het grootste deel zal een slimme LED-lamp het meest nuttig zijn als het gaat om de beste manier om uw huis te veranderen in een oogverblindende weergave van kleurrijke lichten. Als u niet geïnteresseerd bent in het sleutelen aan de slimme hub van uw huis, kunt u de voorkeur geven aan de Cree Connected LED, wat een slimme LED-lamp is die verbinding maakt met de Wi-Fi van uw huis. Deze lampen kosten meestal minder dan $ 15 per stuk. En ze zijn ook ontworpen om op afstand te worden bediend via Bluetooth en Wi-Fi.

doorTom Cosyns - Seobureau

Dit is wat jij moeten weten over de LED lamp

ledlamp met sensor

LED-lampen (Light Emitting Diodes) zijn energie-efficiënte lampen die werken door elektronen door een diode te laten stromen, wat leidt tot licht. Ze geven een koelere, witte lichtkleur af en zijn een populair alternatief voor gloeilampen en spaarlampen vanwege hun lange levensduur en lage energieverbruik.

Welke voordelen hebben LED lampen?

Dat LED-lampen de nodige voordelen hebben, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Toch weten de meesten niet welke voordelen er naar het besparen op het gebruik van stroom nog meer zijn. Speciaal daarom hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allerlei verschillende soorten verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan een ledlamp met sensor. Dit heeft als voordeel dat je ze in ieder gewenste armatuur kunt stoppen. Dit heeft als voordeel dat je op lange termijn voordeliger uit bent.

Energie-efficiëntie: LED-lampen verbruiken tot wel 80% minder energie dan gloeilampen, wat kan helpen om de energierekening te verlagen.

Lange levensduur: LED-lampen hebben een lange levensduur en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan, wat betekent dat je ze minder vaak hoeft te vervangen.

Koelere werking: LED-lampen geven minder warmte af dan gloeilampen, wat betekent dat ze minder warmte in een ruimte kunnen genereren.

Veiligheid: LED-lampen bevatten geen kwik en zijn daarom veiliger voor het milieu en voor mensen dan sommige andere soorten verlichting.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van LED-lampen: ze zijn duurder om te kopen dan sommige andere soorten verlichting en sommige mensen vinden de koelere, witte lichtkleur minder aangenaam dan de warme, oranje achtige lichtkleur van gloeilampen.

Als je op zoek bent naar een energie-efficiënte en duurzame verlichting, zijn LED-lampen een goede keuze. Ze komen in verschillende stijlen en maten en zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Wel is het handig om op voorhand te bepalen waarvoor je ze wilt gaan gebruiken.

doorTom Cosyns - Seobureau

Alles over LED schermen

LED schermen 

We zien ze steeds vaker en op steeds meer plekken, zoals autowegen, binnensteden en sportstadia: LED schermen. Hoewel ze in het buitenland veelvuldig gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan het volle Times Square in New York, zijn we in Nederland nog voorzichtig in het gebruik van grote LED schermen. Maar je ziet ze vaker dan je in eerste instantie denkt! Hier lees je alles over LED schermen.

Wat zijn LED schermen eigenlijk?

LED schermen bestaan uit duizenden kleine pixels die erg nauw bij elkaar staan. Voor grotere schermen kunnen dit zelfs miljoenen pixels zijn. Omdat deze pixels zo klein zijn en dermate dicht op elkaar zitten, zijn ze vanaf afstand niet meer van elkaar te onderscheiden. De pixels verversen zichzelf iedere seconde en veranderen van kleur, zodat er een kleurenpalet ontstaat dat van afstand een vooraf ingesteld beeld weergeeft.

LED schermen zijn vergelijkbaar met een grote monitor

Eigenlijk werken LED schermen dus net als een computerschermen. Veel LED schermen maken gebruik van pixels gegroepeerd per drie basiskleuren: rood, groen en blauw. Dit zijn de basiskleuren waarmee je vrijwel iedere andere kleur kan produceren. Ook een computermonitor gebruikt duizenden van deze kleine lichtpuntjes om beeld te geven. Bij een computerscherm wordt gesproken van een pixel. Dat is bij LED schermen net zo – die gebruiken LED pixels. Een LED scherm kan wel miljoenen van deze pixels bevatten, afhankelijk van de grootte en kwaliteit van het scherm.

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos

LED schermen zijn er in allerlei soorten en maten. Veelvoorkomend is bijvoorbeeld signage. Dit zijn kleinere reclameborden die kant en klaar aan de gevel van een gebouw worden geïnstalleerd. Ze trekken dankzij hun moderne uitstraling en opvallende lichten meer aandacht dan reguliere naamborden. Vaak zijn deze borden dubbelzijdig, maken ze geen geluid en zijn er automatische tijden in te stellen waarop het bord aan of uit gaat. Wat er op het scherm afgebeeld wordt is eenvoudig aan te passen via een app op je smartphone.

Outdoor LED schermen

Van reclame in winkelstraten tot aan informatievoorziening langs de snelweg, outdoor signage kent oneindig veel toepassingen. Met een groot, outdoor LED scherm is iedere boodschap vanaf een grote afstand al duidelijk zichtbaar. Deze speciale LED schermen zijn bestand tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals regen, wind, maar ook een felle zomerse zon. Met veel zonlicht is een LED scherm buiten niet altijd even goed zichtbaar. Daar is een slim trucje op bedacht die je toe kan voegen aan je LED scherm: een automatische sensor die controleert hoe goed het bord zichtbaar is in de huidige weersomstandigheden. Het bord past dan uit zichzelf de lichtsterkte aan, zodat het scherm altijd goed zichtbaar blijft.

Adverteren en informeren in binnenruimtes

Liever op een binnenlocatie je bedrijf kenbaar maken? Dat kan natuurlijk ook! LED schermen doen een bedrijf er moderner uitzien en biedt daarnaast ook nog eens diverse mogelijkheden. Of het nu gaat om reclame maken, de aandacht trekken of bezoekers, gasten of klanten informeren: de schermen zijn altijd eenvoudig aan te passen en zijn daardoor uitermate geschikt om een binnenruimte nieuw leven in te blazen.

doorTom Cosyns - Seobureau

Virtual reality – wat het is en hoe het werkt

Virtual reality - wat het is en hoe het werkt

Virtuele realiteit (VR) is een door een computer gegenereerde simulatie van een virtuele wereld. Het maakt gebruik van virtuele objecten, geluiden en andere zintuiglijke prikkels om een meeslepende gebruikerservaring te creëren. VR wordt al enige tijd gebruikt, maar de technologie is pas sinds kort betaalbaar voor de consument. Naar schatting hadden 131 miljoen mensen toegang tot VR in 2021. De populariteit van apparaten zoals Google Cardboard en de massale hype rondom mobiele games die VR bevatten hebben de technologie voor de meeste mensen toegankelijk gemaakt. Dit artikel gaat in op wat VR is en hoe het werkt

Hoe werkt virtual reality?

Virtual reality werkt door je te omringen met beelden, geluid en andere zintuiglijke prikkels om de illusie te wekken dat je in een andere wereld of situatie bent. VR-headsets hebben een scherm voor elk oog, waardoor licht wordt geblokkeerd en de drager wordt ondergedompeld in een digitale omgeving. Het scherm toont de virtuele scène vanuit het perspectief van de drager, zodat het lijkt alsof zich er daadwerkelijk bevindt. Om deze illusie te creëren, worden beelden van de virtuele wereld op de schermen getoond, synchroon met de hoofdbewegingen van de drager. De beelden worden gecreëerd met behulp van zeer krachtige computers. Zintuiglijke prikkels zoals tast en reuk kunnen in de virtuele omgeving worden opgenomen door andere apparaten aan de mix toe te voegen. Zo kunnen bijvoorbeeld speciale handschoenen worden gebruikt om de drager het gevoel te geven dat hij iets in de virtuele wereld aanraakt. Geluid is een belangrijk onderdeel van de VR-ervaring, dus kunnen koptelefoons of luidsprekers worden gebruikt om geluiden in de virtuele omgeving te horen. Je kunt tegenwoordig ook zelf een 360 video laten maken!

Virtual Reality toepassingen

VR kan op vele manieren worden gebruikt en kent vele toepassingen, waaronder entertainment en educatie. Ook in de gezondheidssector wordt het al veel ingezet. VR-entertainment omvat games, films en andere vormen van meeslepend entertainment. De game-industrie is een belangrijk onderdeel van de VR-industrie, met meer dan 6 miljard euro uitgegeven aan VR-gaming in 2018. VR kan worden gebruikt om een educatieve ervaring te creëren, waarbij gebruikers naar plaatsen of situaties kunnen reizen die anders onmogelijk zouden zijn. VR voor onderwijs is niet alleen bedoeld voor schoolkinderen; het kan door mensen van alle leeftijden worden gebruikt om over allerlei onderwerpen te leren.

Je kunt terecht bij VR bedrijf Nederland voor alles wat je nodig hebt bij het maken van een VR video.

doorTom Cosyns - Seobureau

TIPS VOOR HET KOPEN EN INSTALLEREN VAN LED VERLICHTING

LED-verlichting is nu de toekomst van de verlichting. Ze hebben verschillende voordelen die ze zeer aantrekkelijk maken voor ontwerpers en projectontwikkelaars. Deze omvatten: lange levensduur, hoge efficiëntie, eenvoudige controleerbaarheid, lage onderhoudskosten. Deze eigenschappen bepalen in grote mate de prijs van een LED. In veel scenario’s geldt: hoe hoger de prijs, hoe hoger de kwaliteit van de LED. Daarom is het belangrijk om vertrouwd te zijn met enkele van de belangrijke factoren, zodat u niet wordt misleid door goedkope prijzen. Vergeet niet, goedkoop is duurkoop.

Leds hebben ook hun tekortkomingen. Ze zijn zeer klein en verbruiken relatief veel stroom, zodat een goede warmteafvoer nodig is om ervoor te zorgen dat hun voornaamste voordeel, een lange levensduur, wordt bereikt. Alle LED-chipfabrikanten hebben een reeks chips – sommige voor de goedkope thuismarkt en andere voor de duurdere commerciële markten. Het is niet verstandig om van een goedkoop product dezelfde prestaties en levensduur te verwachten als van een product dat het dubbele kost. Dit zijn de dingen die u moet overwegen wanneer de opties te groot worden en dan moet u zich afvragen of u kunt overleven in een betFIRST casino met variëteiten van spellen of een speelgoedwinkel met veel speelgoed als u geen goede LED lamp kunt kiezen.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kopen van LED licht.

 • UGR (universele verblindingsverhouding)

UGR (Unified Glare Rating) is een methode voor het berekenen van verblinding door armaturen, licht door ramen en heldere lichtbronnen. De UGR-beoordeling helpt te bepalen hoe waarschijnlijk het is dat een armatuur ongemak veroorzaakt voor de mensen eromheen. Bijvoorbeeld, het ongemak dat een LED-paneel zal veroorzaken voor de werknemers in een kantoor. Deze classificatie loopt van 5 tot 40, waarbij lage cijfers duiden op weinig verblinding. Verblinding kan een veel voorkomend probleem zijn op werkplekken. Ongeschikte armaturen zorgen ervoor dat overmatige helderheid wordt “weerkaatst” op reflecterende oppervlakken, zoals computerschermen, whiteboards enz. Dit kan storend zijn voor de gebruikers van kantoren, in de zin van hoofdpijn en oogproblemen, wat vervolgens kan leiden tot ziekteverzuim van werknemers.

UGR wordt berekend met behulp van een vergelijking, waarbij rekening wordt gehouden met een aantal factoren die kunnen bijdragen tot de door een armatuur veroorzaakte verblinding, zoals de hoek van de armatuur, de waarschijnlijkheid van verblinding en de luminantiewaarde (lumenoutput).

 • Efficiëntie – Lumen/Watt

De algemene efficiëntie van LED-armaturen wordt gedefinieerd als de netto lichtopbrengst van de armatuur gedeeld door het totale ingangsvermogen van de armatuur = lumen/Watt.

Het lijdt geen twijfel dat de LED een efficiënte lichtbron is. Toch is ook de LED aan fysieke grenzen gebonden als het gaat om het lichtrendement. Het theoretische maximale lichtrendement hangt altijd af van het gewenste spectrum. Grote vooruitgang kan tegenwoordig niet meer worden verwacht.

 • Kosten-batenanalyse

De invoering van LED’s heeft geleid tot een stormloop van klanten, architecten en voorschrijvers om de nieuwe technologie te gebruiken in nieuwe en gemoderniseerde gebouwen.

Het gebruik van LED’s moet echter met de nodige voorzichtigheid gebeuren. Niet alle toepassingen zijn geschikt voor een LED-installatie. Zo is het mogelijk dat de hogere kostprijs van een LED-armatuur in vergelijking met een armatuur met een conventionele lichtbron niet wordt terugverdiend tijdens de levensduur van de installatie. Daarom is een benadering op basis van totale eigendomskosten van cruciaal belang, waarbij de investering in armaturen, de energiekosten, de kosten voor lampverschuiving, de schoonmaakkosten en andere kosten worden geanalyseerd. Bovendien moet rekening worden gehouden met sensoren, aangezien deze de energiekosten zullen verlagen en de levensduur van de armaturen verder zullen verlengen. In de meeste gevallen zullen de jaarlijkse kosten van een LED-oplossing, inclusief kapitaalkosten, lager zijn dan die van een conventionele oplossing. De initiële investering in de LED-installatie kan hoger zijn dan een traditionele verlichtingsinstallatie, maar het lagere energieverbruik en de lagere onderhoudskosten van de LED’s kunnen leiden tot lagere totale kosten gedurende de levensduur van de installatie.

TIPS

 • Kijk goed en gebruik altijd uw gezond verstand.
 • U moet goed nadenken wanneer u LED’s overweegt, waarbij u claims over energiebesparing, kleurweergave, sfeer, dimvermogen en gevolgen voor de levensduur van het product die ook van invloed kunnen zijn op de lumenoutput, valideert. Eigenaars die zeggen dat ze LED-verlichting willen, specificeren gewoon de categorie verlichting die ze willen. U moet het hebben over hoe het wordt toegepast, geïnstalleerd en gebruikt om de verlichtingsoplossing te bieden.
 • Hoewel LED-lampen dezelfde onderdeelnummers kunnen hebben, kunnen hun chips van verschillende fabrikanten afkomstig zijn. Dat kan een factor zijn in prestaties en levensduur van het product. U kunt de levensduur van LED-verlichting verlengen door defecte onderdelen te vervangen, maar dergelijke onderdelen zijn niet kant-en-klaar verkrijgbaar.
 • Stimuleer goed onderhoud van LED-verlichting om de levensduur van het product te verlengen. Het is ook een manier om de relatie met een klant te verlengen.
 • De verwachtingen van de klant van LEIDENE verlichting zullen verschillend zijn gebaseerd op gebruik, zij het een bureau, een pakhuis of een openluchtsetting.